Klar, parat, prosit

Efteråret er så småt ved at hale ind på os, og dermed kan vi også godt begynde at finde lommetørklæder og sugetabletter frem. Snart går vi alle sammen rundt og hoster bakterier ud i luften og på hinanden og tørre næse i ærmet, hvorefter vi står tæt i bussen, inden vi går ind i slagterbutikken efter medisterpølse.

På dette tidspunkt har vi spredt og opsamlet en masse bakterier, og som kronen på værket, så overmandes vi af et nys, som lystigt spredes ud i hele lokalet.
Så er der serveret…
Og lagt godt i ovnen for en bakteriehær der snart har spredt sig til alt i butikken.

Hvorfor går det galt om efteråret?

Og hvorfor er det nu lige, at det her i efteråret går så stærkt med bakterier og vira?
Hele sommeren har vi haft solen med os. Eller i hvert fald noget af tiden.
Og solen er den naturlige kilde til UV-lys, og er dermed også en naturlig desinfektionsekspert.
UV-bestrålingen fra solen slå en stor del bakterier og vira ihjel, og er på den måde med til at holde niveauet nede.

Når vi nu går ind i efteråret, og dermed vinker farvel til en masse solskinstimer, og i stedet må tage imod gråvejr i lange baner, så mister vi en stor del af den naturlige desinfektion.
Så længe vi ikke har solenskin, vil niveauet af UV-lys heller ikke være høj nok til at slå en betydelig del af bakterier og vira ihjel.

Dertil kommer den høje luftfugtighed. Høj luftfugtighed giver perfekte forhold for spredning af bakterier og vira, da de kræver fugt for at overleve og formere sig.
En tåget og grå efterårsdag er altså det perfekte vejr for smitsomme sygdomme.

En anden faktor der har betydningen, er smitten fra person til person.
I vinterhalvåret har vi tendens til at samles indendørs. Vi søger læ, går ind for at få varmen, og ender ofte tæt sammen i både det offentlige og det private rum.

Forberedt på at styre uden om bakterierne?

Alt dette tilsammen giver det perfekte forhold for bakterier og vira, så de kan spredes og invadere alt og alle der kommer i nærheden af dem.
Og dette er et problem mange steder…
Hos slagteren, bageren, restauranten, mejeriet, og hvem der ellers arbejder med fødevarer, hvad enten det er produktion, pakning eller servering, så opstår der let problemer.
Det samme gælder fx hospitalet og laboratoriet, hvor der kræves en høj grad af renlighed, eller ligefrem sterile rum.
Vi kender også alle sammen venteværelset hos lægen, hvor langt de fleste hoster og snøfter, mens resten febrilsk forsøger at undgå nærkontakt med de smittede.

Tænk hvis vi lige kunne desinficere hele lokalet med en knap, eller måske desinficere luften i rummet løbende?

Det kan vi sagtens. Vi skal bare efterligne Moder Natur en smule.
Hvorfor bruge kemi eller oceaner af tid på at gøre noget, som naturen allerede har vist os kan gøres meget nemmere og ikke mindst kemifrit?

Med en kunstig UV lyskilde kan vi desinficere, præcis ligesom solen gør det, bare endnu mere effektivt.

UV lys virker ved at bestråle eksempelvis en bakterie med ultraviolet lys, som ødelægger den ønskede organisme. Det er derfor en effektiv metode til desinfektion af både luft, overflader og væsker.

Din vej til desinfektion

Der er flere forskellige muligheder for at anvende UV lys som desinfektion til rum.
En kontinuerlig desinfektion af luften i et rum, kan opnås med en UV lampe med luftcirkulation og afskærmning, eller ved at installere en UV lampe i et ventilationssystem. På den måde kan luften desinficeres mens der er personer i rummet.
En anden mulighed er blot UV lamper som lyser ud i rummet, og derved desinficere både luft og overflader. Denne kan dog kun benyttes, når der ikke er personer tilstede i rummet.

Så skal du have et efterår uden en endeløs kamp mod bakterier og vira?
Skal dine kunder have sikkerhed for at produktionen er foregået under topforhold?
Eller skal patienterne i venteværelset, eller børnene i børnehaven, skånes for den høje smittefare?
Så overvej om UV desinfektion ikke er løsningen, og gå et efterår i møde med ro i sindet.

Se mere om mulighederne på vores hjemmeside eller kontakt os på mail@natdis.dk eller 22 680 680