Håndhygiejne er den bedst dokumenterede metode til at forebygge smittespredning mellem personale og patient, patient og personale.

Statens Serum Institut har lavet følgende vejledning omkring korrekt håndhygiejne.

Håndhygiejne udføres af alt personale, som har patientkontakt eller som udfører rene eller urene opgaver i såvel primær- som i sekundærsektoren.

Håndhygiejne skal udføres

  • før alle rene procedurer og
  • efter alle urene procedurer samt
  • efter brug af handsker

Hånddesinfektion med 70-85 % ethanol tilsat hudplejemiddel skal udføres i 30 sekunder, når hænderne er synligt rene og tørre.

Håndvask med hudvenlig sæbe og kuldslået vand skal udføres i 15 sekunder, når hænderne er synligt forurenede eller våde og ved kontakt med patienter med infektiøs diarre.

Håndvask skal efterfølges af hånddesinfektion.

Men korrekt håndhygiejne skal trænes og vedligeholdes, for at fungere optimalt.

 

Træning af håndhygiejne hæver niveauet signifikant

Få tilbud på skærm og håndsprit med fluorescerende middel til dit behov – kontakt osmail@naturligdesinfektion.dk

Sådan gør du:

  1. Tilsæt 1-2 pump af den fluorescerende håndsprit/sæbe/lotion og fordel det som ved en normal grundig afspritning af hænder.
  2. Placer hænderne i kabinet, så de er fuldt dækket, hele overfladen på begge hænder bør lyse ensartet. Gentag evt. pkt. 1 indtil hele overfladen lyser ensartet.
  3. Vask hænderne grundigt, tør dem og tjek igen i kabinettet. De områder som stadig gløder, er ikke vasket tilstrækkeligt.
  4. Lær den bedste teknik til at vaske hænderne herunder.
  5. Gentag efter behov og se efter forbedringer.

Træning af korrekt udført håndhygiejne virker:

diagram

Løsningen til den store virksomhed eller institution

Hand◦in◦Scan er udstyret med kameraer som registrere mængden af fluorescerende emner på hænderne. Der skannes en hånd ad gangen og data kan gemmes lokalt eller sendes via Wifi til valgt administrator.

maskine-billede

Se demonstrationsvideo her

Personale ”vasker” hænder med en desinfektionsvæske som indeholder en lille mængde fluorescerende farve. Der logges ind på skanner med et id-kort (alle typer RFID-kort kan bruges).

Hænder indføres i skanner på skift og umiddelbart efter vises resultatet på skærmen. Systemet er sat til 95% succes for at vise ”bestået”.

Rapportering og statistik online

Data sendes fra skanner via Wifi eller simkort til en administrator, som kan evaluere/vurdere alle skanninger på valgte data; efter jobtype, afdeling, frekvens for brug osv.

Data kan gemmes i skyen og kan let tilpasses den enkelte virksomheds ønsker og behov.

Kontakt os for en demonstration af skanner og software.

software-billede

Tilbage til menu eller læs mere om: